Kandalló építés


Kandallót csak szakemberrel építtessünk!

Légfűtéses, vízfűtéses kandallóknál szükséges épületgépész szakember bevonása is. A mai jól záró nyílászárók miatt a kandalló működéséhez szükséges a megfelelő külsőlevegő-betáplálás; ennek előnye, hogy nem a belső felmelegített levegőt használjuk fel az égéshez. Egy közös légtérben egyszerre szagelszívó, gázkazán, kandalló együttes működése a külső levegő plusz betáplálása nélkül nem ajánlott! A szagelszívó képes megfordítani a kémény huzatát: ez életveszélyes!
A közösen megbeszélt kandalló terv alapján szakembereink a helyszínen egy nap alatt megépítik kandallóját az előzőleg kiválasztott kandallóbetét és kandallóburkolat beépítésével.
Kandalló építés előtt, kérje ajánlatunkat és szakképzett segítségünket, hogy átbeszélhessük az elképzelését.
A kandalló építésénél kiváló minőségi anyagokat használunk, hogy hosszú élettartamú legyen a kandalló!

A kandalló működtetése

A használati utasítás, amely a tűzterekhez, kandallókhoz jár, tartalmazza a kandalló beüzemelésével, használatával, karbantartásával kapcsolatos tudnivalókat: ezeket mindig tartsuk be! Fafűtésnél mindig száraz keményfával fűtsünk. Száraz fának a két éve száradó fa számít, 20 % alatti nedvesség-tartalommal. A vizes fa jelentős energiaveszteséget okoz, emellett károsítja a kéményt, a berendezést. A fákat méretre hasítva közepes vastagságban használjuk. Vékony fa csak begyújtósnak használható. A konkrét műszaki megoldások, a méretezés mindig a hely, a fűtési igények és az egyéni elképzelés függvényei. Ezért kell szakember az építéshez. Egy jó kandallóhoz szükség van: jó kéményre, jó tűztérre és jó szakemberre!

Oszd meg ezt a posztot